Off Topic #10

Vi börjar här en ny Off Topic sida.

/Kjell

40 Responses to Off Topic #10

 1. Kjell says:

  Visste du att det var “blodmåne” igen i nattas?


  Sedd i Grekland

  ‘Blood moon’ lights up the night sky in spectacular prequel to solar eclipse

  Det var visserligen ingen “tetrad” men nog är det ändå hotande?

  För enligt Marcus Biltz och hans lärlingar leder blodmånader till Guds domar på jorden.

  Och ännu mera hotande blir det eftersom Trumps USA kommer att drabbas av total solförmörkelse 21 Augusti i år.

  Gott att vara vän med universums Kung när vi går mot alltings upplösning.

  /Kjell

  PS. Hoppas att de som läser detta förstår att jag inte menar att sol- och månförmörkelser är hotande.

  Med eller utan går vi mot alltings upplösning!

      (Reply)

 2. Ulrika says:

  Hej,

  När livet verkar omöjligt har vi Lukas 1 och 37 : “Ty för Gud är ingenting omöjligt.”

  Har av olika skäl bränt mitt ljus från båda ändar under sommaren och jobbat yrkesliv varje söndag och därför inte kunnat besöka min nya församling på länge. Väl hemma efter jobbet har jag inte orkat läsa Bibel. I en längtan efter Guds ord har jag haft på kristna närradion medan jag markservat. Bland läsarsånger och ABBA,s Mamma MIA…har inga bibelord upplästs.

  Så kom jag nu på morgonen som en uppgiven torrboll till Herren och bad om någonting att leva vidare med. “Ingenting är omöjligt för mig” säger Herren. Vi förstår det nog inte men vi tror det och blir stärkta av hans hjälp när han själv genom sin godhet hjälper oss i det omöjliga.

  Hälsningar
  Ulrika

      (Reply)

 3. Kjell says:

  Berndt har publicerat en länk till en mycket läsvärd artikel om Trosförkunnelsens falska läror.

  Den så kallade trosförkunnelsens rötter

  Tack för länken och den synnerligen värdefulla artikeln.

  /Kjell

      (Reply)

 4. Kjell says:

  från,

  Cirkusen med katastrofprofetior från alla håll och kanter har fått fart med anledning av den solförmörkelse som skär tvärs över USA 21 Augusti.

  /Kjell

      (Reply)

 5. Kjell says:

  Daniel F orslund ägare av aleteheia (ja så skriver han sitt naman med ett mellanslag – inget fel med det) kommer att kalla detta för “msm-propaganda”. (msm betyder main stream media, alltså cnn och aftonbladet och deras kumpaner.)

  Daniel accepterar konspirationsteorier som “real news” och förkastar erkända nyhetskanaler. Daniel prisar Trump och Brexit! (i alla fall gjorde han det, men kanske har han kommit till sans?)

  North Korea shipments to Syria chemical arms agency intercepted: UN report

  Ännu skummare blir det eftersom FN är inblandat. Fast visst säger det något om storleken på framtida flyktingströmmar?

  Visst är det sant att FN är en antikristlig institution, ända sedan Dag Hammarskjölds dagar. (Du vet, snubben som svenskar är stolta över.)

  Men den som väljer Trump med sin “white supremacy” och Kim Jong Un, Breitbart och SD som sanningsbrunnar kommer att bli djupt besviken.

  Kanske hundratals år vid fullt medvetande?

  Snälle Daniel, är det inte dags att sluta politisera och återvända (? om du någon gång var där) till Guds ord? Kasta ut Trosförkunnelsen (WoF) från din blogg! Dess missionärer huserar där fritt.

  För dem som hittills aldrig hittade evangelii sanning finns det extra välsignelser när de finner den.

  /Kjell

      (Reply)

 6. Andreas Frost says:

  På Berndt sida idag länkar han till en Youtube film om bla 23 sept 2017 och “profeten” i klippet antyder att uppryckandet sker då. Som svar på klippet vill jag tipsa om denna sida

  https://answersingenesis.org/astronomy/stars/what-will-happen-september-23-2017/

  Pröva allt (inkl min länk)

      (Reply)

 7. Kjell says:

  Andreas Frost,

  Kanske har du sett även Aletheia gick in på detta.

  http://aletheia.se/2017/05/24/intressant-boktips-kring-stjarnkonstellationer-ur-ett-bibliskt-perspektiv/

  Finns alltid marknad för olyckskorpar, ändetidsprofeter och konspiratoriker….

  /Kjell

      (Reply)

 8. Ulrika says:

  Idag skriver du Kjell på Aletheias sida:”Herrens nåd är stor och det finns frälsning även för högmodiga när de en gång ligger på rock bottom och inser sin personliga konkurs. Först då kan man ta emot omvändelse med ödmjuk tacksamhet.”

  Det är precis så det är. Som människa känner man sig misslyckad när ens egna högmodsplaner inte funkat. Men det struntar Herren i för han låter oss nå bottom när det är det som behövs för att komma tillbaka till Honom Och gå då tillbaka till Honom och hans ord för det som finns till finns till endast genom Honom och ingenting av det som är finns till utan Honom. Han ger liv. Han ger ljus. Och ibland behöver vi nå bottom för att kunna ta emot det i tillräcklig grad för omvändelse. Apropå det som diskuteras på tex Aletheia. Man tror att omvändelse har att göra med rätt kyrka, samfund eller personer att göra. Omvändelse är att komma till Han som Är. Han regerar, han ger liv, Han upplyser oss om de hemligheter vi behöver för att få liv med Honom och varandra. Han struntar blank i samfundstillhörighet och har inget anseende till person. Det är värt att nå Bottom. För mötet med Jesus är det mest underbara som finns.

  Nåd och frid vare med er alla genom Han som Är.

      (Reply)

 9. Ulrika says:

  Kjell,

  Du skriver hos Aletheia:”För oss ungdomar var det helt tydligt att de som bröt mot pingstsektens syndakatalog var avfällingar. Sådana skulle man ta avstånd från, säkert inte umgås med.”

  Jesus gjorde precis tvärtom. Umgicks med och drog syndare till sig för undervisning, förlåtelse och upprättelse. Han mötte var och en på deras personliga bottom, medan högmodiga fariséer och laglösa ..eh…vad heter de nu..den andra gruppen som gängade sig med fariséerna , märkligt nog, fastän de tog lätt på lagen…jo! publikanerna var det nog.

  I alla fall, det jag vill säga är att ingen människa, varken man är konservativ eller liberal har rätt att sätta sig över Guds goda nåd och upprättelse när Han möter den sjuke. När jag genomgick en skilsmässa för 10 år sedan sa Jesus många saker till mig. En sak var : “Se, jag gör allting nytt.” Det låter väl fint…..? Det är bara det att varken liberaler eller konservativa tar de orden på allvar. Liberalerna tror att vi alltid kan få allting nytt när vi vill det och de konservativa blundar för det nya som Herren vill ge och stirrar sig blinda på det förgångna.

  Om man tar Herrens ord på allvar, så låter man dels hans makt vara bevarad över det han säger. Om han säger att han gör allting nytt så gör han det. Då har ingen rätt att förneka det. Man kan även smaka på orden. “Se” Alltså “Vänd blicken hitåt, till mig, Jesus, vad jag nu gör för just dig. “Jag”, alltså ingen människa utan “Jag Jesus” verkar för dig just nu. “Gör”, presens! Han gör det nu! “Allting” !!! Alltså ingen ytligt eller halvdant! och sist “Nytt”. Det gamla är förgånget!

  Jag vill inte vara med i en liberalförsamling. Jag vill inte vara med i en konservativ. Jag vill vara med i en levande församling där Herren har makt över sitt eget ord. Sin egen nåd, sin egen förlåtelse och undervisning som för människor till Honom. Inte bort från Honom. Då kan har göra allting nytt, genom sin nåd, sin sanning och sin förlåtelse. Sin.

      (Reply)

 10. Kjell says:

  Ulrika,

  Anledningen till att jag vittnar om dessa erfarenheter som jag personligen har varit med om, är den debatt som nu pågår på grund av Joel Halldorfs bok där han beskriver saker han själv inte har varit med om.

  Och som följd av den boken rasar debatten där många som helgonförklarar Lewi Pethrus är sårade och arga.

  Jag har svårt att tänka mej att sonen till pingst-katoliken Peter Halldorf har möjlighet att rätt analysera situationen i LP’s pingströrelse.

  Däremot tror jag att det fariseeiska högmod som fanns i pingströrelsen jämnade vägen för det övermåttan fariseeiska högmod som regerar i trosrörelsen.

  Jag törs även påstå att Lewi Pethrus spelade en roll i detta, även om det troligen inte var hans avsikt. Han var en man som pekade med hela handen och otvivelaktigt den som hade makten att styra en löst organiserad organisation.

  /Kjell

      (Reply)

 11. Ulrika says:

  Lewi verkade före min tid och Joel Halldorf är yngre än mig. Ja, ingen av oss var med då. Tidigare var jag med och synade personer jag aldrig mött. Efter rock bottom blir man inte så snar att tycka längre. Församlingssammanhangen jag besöker gallras bort alltmer med tiden men i stort synar jag inte skylten på dörren innan jag gått in och själv erfarit om Jesus är där eller inte . Det finns svenskkyrkliga som fruktar Herren och det finns baptister och pingstvänner som inte skriver syndakataloger.Det jag törs säga är att även Lewi stod under nåden, som bekännande av Kristus som Frälsaren, och därmed var inte Lewi fullkomlig som människa. De som avgudar Lewi avgudar en människa. De som talar falskt om honom går mot Guds ord. I ett sluttande plan har de flesta fel. För att man inte håller fast vid Jesus.

  Herre, vi tackar dig för din nåd och för din sanning.

      (Reply)

 12. Peter Hall says:

  Kjell,

  Du säger: “Gud erbjuder frälsning till alla som vill ta emot den.”

  Nu säger Bibeln: “Därför sänder Gud över dem villfarelsens makt (islam), så att de sätta tro till lögnen, för att de skola bliva dömda, alla dessa som icke hava satt tro till sanningen, utan funnit behag i orättfärdigheten.

  Detta inträffade redan i början på 600-talet. Då var tydligen Guds tålamod slut med de folk som inte hade gett kärleken till sanningen rum, så att de kunde bliva frälsta. 2Tess.2:10-12

  Att bli frälst torde betyda att man blir räddad från denna “jämmerdal” även kallad “den sjö som brinner med eld och svavel”.

      (Reply)

 13. Kjell says:

  Peter Hall,

  Det du sysslar med kallas “eiseges”. Du läser in dina tankar och önskningar mellan raderna i Guds ord.

  Jag vill rekommendera dej att läsa denna Dagen-artikel.

  http://www.dagen.se/kultur/respektfullt-om-islam-och-kristen-tro-i-en-enda-gud-allah-eller-jesus-1.1015386

  Men kanske vill du inte att dina tankegångar rubbas.

  /Kjell

      (Reply)

 14. Micke says:

  Islam Hinduism RKK, Ateism osv är som läror och idiologi barn av samma Fader, den onde.
  Men att Gud erbjuder frälsning för alla som kliver ur henne, det torde väl ändå vara rätt uppenbart…

      (Reply)

 15. Kjell says:

  Micke,

  Tydligen menar Peter Hall att erbjudandet om frälsning upphörde när Muhammed hittade på islam.

  /Kjell

      (Reply)

 16. Peter Hall says:

  Kjell,

  Nej, erbjudandet om frälsning har inte upphört pga. islams intåg i världen. Däremot erbjuder islam inte frälsning för muslimerna, eftersom Koranen förnekar att Jesus Kristus är Allahs Son. Den som döljer sig bakom namnet Allah har nämligen ingen son, så “den onde” ljuger inte, men de som tror på Allah blir ändock svårt bedragna. Nu säger Bibeln, att de skall bli dömda, för att de inte tog emot sanningen utan fann behag i orättfärdigheten. Det är då ingen skillnad mellan vad som väntar muslimen och resten av mänskligheten, som inte har låtit sig frälsas. Alla skall efter döden stå inför Kristi domstol och avlägga räkenskap för sitt jordelivs gärningar. Den muslim som har varit god får således inte hårdare straff än den sekulariserade svensk som varit anständig.
  Det kan vara av intresse, att också helvetet (dödsriket) kastades i den brinnande sjön (omkr. år 1000). Det kan innebära, att de döda som befunnit sig där började komma tillbaka till jorden för att få möjligheter till att prövas. Upp.20:14
  Gud är långmodig mot oss, för han vill ju inte att någon enda skall förgås.
  Alla som lever när HERREN återvänder kommer aldrig mer att behöva dö “den andra döden”. Nåja, alla som inte tar del i den stundande striden mellan den sanne Guden och hans motståndare. Upp.20:8-10
  Ännu är det inte för sent att låta sig “frälsas”, för att få ingå i Himmelriket och avbryta vandringarna på jorden.

  Varför lät då Gud islam uppstå, då den läran motverkar möjligheten till frälsning? 2Tess.2:9-12
  Islam kom att bli ett effektivt redskap, att pröva vem av de kristna som bestod provet. Upp.6:9-10 Upp.20:4

      (Reply)

 17. Micke says:

  Peter Hall,

  Hur ser du på RKK ?

      (Reply)

 18. Kjell says:

  Peter Hall,

  Jag måste nog åndå igen säga att du sysslar med att läsa in dina egna tankar i Bibeln.

  Till exempel 2 Tess. 2:9-12 handlar ju om Antikrist. Inte om alla “antikrister”.

  Sedan fanns Hinduism, Buddhism, Laoism, Shintoism, Ockultism, Animism och massor av andra villoreligioner långt innan Paulus skrev Romarbrevet och ännu längre innan Muhammed hittade på Islam.

  Visst är det sorgligt med Islam, men stirra dej inte blind på bara denna villoreligion.

  Senare har vi även fått Humanismen och Ateismen i västvärlden. (Buddhism är hinduistisk humanism).

  Numera finns det både ateistiska humanister och humanister som kallar sig kristna.

  /Kjell

      (Reply)

 19. Fredrik says:

  Humanismen är något av ett gift som är svår att värja sig emot. Frågor som hur kan “Gud vara kärleksfull far om han skickar någon till ett brinnande sjö, om man inte tillber honom”? Andra svåra frågor är “varför ska en ondskefull mördare bli frälsta som gjort så mycket ont”? Dessa frågor är svåra att besvara utifrån humanismens tänkande.

  Det är svårt att förstå att Gud alltid funnits och att universum inte har något slut. Vår mänskliga hjärna klarar inte riktigt av att hantera sådana frågor. Vi borde därför vara ödmjuka i frågor som rör frälsning och evigt straff. Jesus säger tydligt att den som bekänner honom som sin Herre och älskar Gud med hela sitt hjärta är frälst. Svårare är det inte. Sedan vad som händer med människor som inte bekänner Jesus som sin Herre borde vi överlämna till Gud, eftersom han är rättvis och kärleksfull. Men istället vill vi konstruera om Gud till något han inte är med hjälp av humanismens glasögon.

  Vi är ute på tunn is när vi påstår saker som inte finns i Bibeln. Vi är ute på tunn is när vi konstruera om Bibelns budskap utifrån humanismens villkor. Enligt humanismen borde alla bli frälsta utom de onda, kanske en del onda men inte alla. Vem som ska avgöra gränserna för frälsning vill vi inte riktigt besvara och går inte att besvara om vi är bundna av humanismen.

  Vi borde släppa humanismens bojor och läsa det som står i Bibeln och inte läsa in en massa saker som inte står. Detta kostar på men är priset vi måste vara villiga att betala.

      (Reply)

 20. Peter Hall says:

  Kjell,

  Du säger det själv: “2Tess.2:9-12 handlar ju om antikrist.”

  Om du inte uppfattar Muhammed med sin islam som den Antikrist som skulle komma, då skiljs våra vägar här.
  Större delen av Uppenbarelseboken handlar ju om “denna laglöshetens människa”, som sätter sig i Guds tempel och föregiver sig vara Gud.
  Från Babylons dagar existerade ett antal hednareligioner, som gjorde livet svårt för de kristna att nå ut med evangelium. Nu lät Gud islam komma och utradera de flesta av dessa avarter i mellanöstern. Något som de kristna aldrig skulle ha lyckats med. Islam är dessvärre inte ett dugg bättre än någon av de religioner som brändes upp, eftersom den som underkastat sig islam inte kommer fram till den sanne Guden. Ingen kommer till Fadern utom genom Sonen och det vet du också, eller hur.

      (Reply)

 21. Kjell says:

  Peter Hall skrev: “Om du inte uppfattar Muhammed med sin islam som den Antikrist som skulle komma, då skiljs våra vägar här.

  Du har förstått mej rätt.

  Muhammed hittade på en antikristlig religion men han var inte den slutliga Antikrist som kommer att ha makten när det handlar om “märkning”.

  /Kjell

      (Reply)

 22. Kjell says:

  I Dagen finns det en artikel som passar in i sammanhanget.

  I mångkulturella förorten går muslimer i kyrkan

  En gång bjöd kyrkan i Flemingsberg in en imam, vilket resulterade i en gemensam andakt.

  – Vi var alla tillsammans, muslimer, kristna, ortodoxa, protestanter, och vi gjorde en bön, berättar Ines Merai för Huddinge Direkt.

  – Det var jättefint. Alla bad på sitt sätt, men alla har ju samma Gud.

  Den gud muslimer tillber presenteras i Koranen. Där står det tydligt att det är en hädelse som skall straffas med döden om man säger att den guden – Allah – har en son.

  Visst skall vem som helst vara välkommen att besöka en församling där kristna kommer samman. Men besökarna kan inte få vara fria att dyrka sina egna gudar i den lokalen och att inbjuda en imam att predika är väl ungefär så galet som det kan bli.

  De ledande i Flemingsberg borde läsa följande artikel Respektfullt om islam och kristen tro i ”En enda Gud – Allah eller Jesus?”

  Kristna och muslimer har ett gemensamt DNA i Abraham och den mono- teistiska tron, skriver Qureshi. Likheter finns. Men skillnaderna är avgörande.

  ”Islam och kristen tro är inte bara två olika vägar som leder till samma Gud, utan två helt olika vägar som lär helt olika saker om Gud”, slår han fast. Och författaren skriver, med sin talang för pedagogisk komprimering: ”Islam ställer diagnosen att världen är okunnig och erbjuder botemedlet sharia, en lag att följa. Kristendomen ställer diagnosen att världen är trasig och erbjuder botemedlet Gud själv, en relation till honom som förvandlar hjärtat.”

  Islam är helt oförenlig med en levande tro på Abrahams, Isaks och Jakobs Gud

  Islam predikar Abrams, Ishmails och Muhammeds gud.

  /Kjell

      (Reply)

 23. Andreas Frost says:

  Andreas Frost,

  Då har vi passerat 23:e september, det datum då somliga trodde uppryckandet skulle ske.

  Over and out.

      (Reply)

 24. Kjell says:

  Andreas Frost,

  Så skrev Berndt i förrgår:


  Claes-Göran Bergstrand  menar att vi möjligen denna helg, 23-24 september,  får ett avgörande >>tidstecken som signalerar att Jesus snart kommer tillbaka.


  Denne >>Robert Breaker menar att något stort kommer att hända den 23 september 2017, något som är relaterat till judafolket och Israel.


  Det blir som med “apelsinmånarna”. Man kan efteråt hitta på vad som helst för att “bevisa” att man inte hade fel.

  /Kjell

      (Reply)

 25. Peter Hall says:

  Micke,

  Hur jag ser på RKK.
  Ändamålet helgar medlen!

  Kan RKK föra någon enda själ till vår Fader, så torde den inte vara antikristlig. Den förkunnar ju Fadern och Sonen.

      (Reply)

 26. Peter Hall says:

  Kjell,

  Broder Kjell
  Muhammed hittade inte på islam. Möjligen frestades han med tiden att lägga till eller dra ifrån ett och annat (t.ex.satansverserna), såom det gagnade honom själv.
  Nej, Koranen hävdar att det var ängeln Gabriel, som tvingade Muhammed att ta till sig och grunda islam.
  Nu vet vi från Bibeln, att djävulen ständigt förvandlar sig till en ljusets ängel. Tidpunkten då han kastades ned från himmelen till jorden torde ha varit i början på 600-talet, när han visade sig för Muhammed (Upp.12:7-12). Denne brukade nämligen gå upp på berget för att söka visdom och där möttes han av djävulen som påstod sig vara ärkeängeln Gabriel.
  Så, den antikrist du väntar på har allaredan kommit.

      (Reply)

 27. Peter Hall says:

  Kjell,

  Angående den märkning du nämner, så är den sannolikt inget annat än tatueringar “på högra handen eller på pannan”.
  Om du hade kunnat skåda tillräckligt långt tillbaka i tiden, så hade du säkert upptäckt dessa märkningar på muslimer som tvingats underkasta sig islam.

      (Reply)

 28. Kjell says:

  Peter Hall,

  Ingen kyrklig organisation eller samfund “för själar till Fadern”.

  Joh. 14:6  Jesus sade till honom: “Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.

  Miljoner människor som föds in i RKK får aldrig höra evangelium om frälsning genom Jesus Kristus allena.

  I stället får de höra att Maria är medlaren som man i första hand skall vörda och att hon är “med-återlöserska”.

  1 Tim. 2:5  Gud är en, och en är medlare mellan Gud och människor: människan Kristus Jesus,

  Ordet “αντιχριστος”, “anti-krist” betyder “i stället för Kristus”.

  Biskopen i Rom kallas “Kristi ställföreträdare”, “Vicarius Christi” och är synonym med koine-grekiskans “αντιχριστος”. Därmed inte sagt att jag tror att det nödvändigtvis blir en påve som uppträder som slutets Antikrist.

  Vi erinrar oss att Jesus sade att “många ska komma i mitt namn ” och att Johannes talar om “många antikrister”.

  När någon blir frälst i RKK är det sannerligen inte tack vare RKK utan trots dess alla villoläror.

  /Kjell

      (Reply)

 29. Kjell says:

  Peter Hall,

  Paulus skrev om Muhammed och andra religionsstiftare, som t.ex. Joseph Smith som även han påstod sig ha fått sitt galna evangelium av en ängel.

  Gal 1:8-9  Men även om vi själva eller en ängel från himlen skulle ge er ett annat evangelium än det vi har predikat, så ska han vara under förbannelse. Det vi redan har sagt säger jag nu igen: om någon ger er ett annat evangelium än det ni har tagit emot, så ska han vara under förbannelse. 

  Slutets Antikrist har ännu inte tagit makten och när han gör det kommer han bara att regera några få år.

  Du är helt vilse i pannkakan.

  /Kjell

      (Reply)

 30. Kjell says:

  Andreas Frost,

  Dagen meddelar: Förutspådd undergång uteblev – USA-pastorer kritiska

  Domedagen kom inte denna gång heller. David Meade, en kristen författare som förutspått att jorden skulle gå under den 23 september, hade fel. Nu varnar amerikanska pastorer för att sådana spekulationer skadar kyrkan.

  David Meade gör nu som resten av hans föregångare. Han påstår att han har blivit feltolkad och att “vänta bara så skall ni se vad som kommer att hända i Oktober”!

  Spänn fast säkerhetsbältet för Oktober börjar på söndag.

  Hur orkar folk gå på allt vad dessa charlataner säger och skriver?

  /Kjell

      (Reply)

 31. Micke says:

  Kjell,

  AMEN

      (Reply)

 32. Micke says:

  Peter Hall,

  RKK, Islam, Evolutionsteorin, alla är dom anikristliga andemakter, dvs istället för Kristus, människan har ett smörgåsbord av “istället för Kristus” att välja på.
  Ur alla dessa blir människor omvända tack vare Guds nåd.

      (Reply)

 33. Kjell says:

  Micke,

  I Syd- och Mellan-Amerika pågår det förföljelse av evangeliskt kristna. Det är RKK-anhängare som förföljer de troende.

  Fråga vilken katolik du vill och han/hon kommer vanligtvis att säga att evangeliska protestanter “predikar ett annat evangelium”.

  Det finns ett utbrett consensus att evangelium enligt RKK är väsentligt olikt evangelium enligt kristustrogna protestanter.

  Fastän det nu för tiden finns starka strömningar inom RKK som vill sammanfoga RKK och protestantism genom att acceptera protestanterna “trots deras brister i kunskap och eventuella missuppfattningar”.

  Flera protestantiska ledare har gått på detta trick! Det leder till att två oförenliga evangelier klassas som “olika vägar till samma gud”.

  Faktum kvarstår! Det handlar om olika evangelier.

  /Kjell

      (Reply)

 34. Peter Hall says:

  Kjell,

  Kjell, broder
  Det gläder mig att höra, att jag är helt vilse i pannkakan. Då är ju Bibeln skriven så ingen människa rätt kan tolka den.
  För du menar väl inte att du sitter inne med sanningen?
  O, huru outgrundliga äro icke HERRENS vägar.

      (Reply)

 35. Kjell says:

  Peter Hall,

  Jovisst tror jag att min tolkning stämmer bättre än din tolkning. Annars skulle jag ju inte ha invändningar mot din tolkning.

  Och visst tycker du att din tolkning stämmer bättre än min tolkning! :-) :-) :-) Annars skulle du ju inte ….

  /Kjell

  PS. Du får själv stå för logiken i ditt påstående att ingen kan förstå Bibeln om du misstolkar den. Fast förmodligen inser du inte det oerhörda i detta påstående.

      (Reply)

 36. Peter Hall says:

  Kjell,

  Är din tolkning din egen eller har den varit i säck innan den kom i påse? Du har förmodligen rannsakat skrifterna, för att utforska om det förhåller sig så, som andra före dig har uppfattat den. Har inte Bibeln varnat för att man inte skall föölja blinda ledare? Du påpekar, att jag läser in mina egna tankar i Bibeln. Är det inte det man skall göra? Hellre riskerar jag att bedra mig själv, än att överlämna tolkningen åt andra. Bibeln är ju inte precis någon öppen bok utan skall förstås på ett andligt sätt. Därför uppstår partier mellan oss, för att det skall visa sig vem som håller provet.

      (Reply)

 37. Kjell says:

  Peter Hall,

  No more calls! We have a winner!

  Därmed låter jag dej få “sista ordet”.

  /Kjell

      (Reply)

 38. Peter Hall says:

  Kjell,

  Om jag händelsevis misstolkar Bibeln, så menar jag inte, att alla människor också skulle gå bet på uppgiften. Vad jag vände mig emot, var ditt ifrågasättande om riktigheten av min tolkning, eftersom inte heller du kan garantera, att din egen tolkning är den rätta. Om du håller din egen tolkning för sanning, så kan ju även du vara förvillad eller menar du att du har sanningen?

      (Reply)

 39. Ulrika says:

  Peter Hall,

  Hej Peter,

  Du skriver: “Hellre riskerar jag att bedra mig själv, än att överlämna tolkningen åt andra. Bibeln är ju inte precis någon öppen bok utan skall förstås på ett andligt sätt. Därför uppstår partier mellan oss, för att det skall visa sig vem som håller provet.”

  Det blir rörigt för mig här. Dels förstår jag inte vitsen med att bedra sig själv, oavsett om det är man själv eller någon annan som gör det. Dels är Bibeln öppen för alla att tolka med Herrens hjälp. När du talar om partibildningar gissar jag att du tagit en del av den text där Paulus ifrågasätter Korintiernas ovärdiga beteende när de ska fira nattvard. I en annan kommentar skriver du :” Islam kom att bli ett effektivt redskap, att pröva vem av de kristna som bestod provet. Upp.6:9-10 Upp.20:4.”

  Vad har Korintiernas beteende med din slutsats om Islam att göra?

      (Reply)

 40. Peter Hall says:

  Ulrika,
  Jag är inte säker på att jag bedrager mig själv. Jag förtröstar på, att det jag fått mig givet inte är mina egna tankar utan Guds tankar. Om så inte skulle vara fallet, så är ingen större skada skedd. Det vi har diskuterat är ju på inget vis frälsningsgrundande.

  Korintiernas beteende i samband med Herrens måltid har enligt mitt förmenande ingenting med Islam att göra.
  Islam har fört med sig att hednareligioner i mellanöstern effektivt sopades bort från jordens yta. Detta beskriver Bibeln som tillintetgörandet av “det stora Babylon”.
  Islam såg också till att skörden av lojala efterföljare till Kristus kunde sållas fram genom att pröva de kristnas tro intill döds. Upp.6:9-11
  Islam är den kraft, som nu vid tidernas slut skall förvilla folken att dra upp mot “den älskade staden”, för att ta makten över Jerusalem och Israel. Upp.20:7-10
  Detta är den “stundande striden” mellan Gud och hans motståndare. Jag tror, att tiden nu är nära för att Gud skall ta sin stora makt i anspråk och synligen gripa in i världsproblemen.
  Detta är slutdomen. 2Petr.3:7

      (Reply)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>