Aktuellt #8

Ny sida

18 Responses to Aktuellt #8

 1. Kjell says:

  Med viss bävan skriver jag denna kommentar. För att förklara orsaken till min “bävan” skall jag berätta vad som hände när Richard Wurmbrand predikade i Filadelfia på Rörstrandsgatan för många år sedan.

  För de som eventuellt inte vet det. Richard Wurmbrand satt fängslad och blev torterad många år på grund av sin kristna tro. Detta skedde när Rumänien var ockuperat av Ryssland och orsaken var att Richard Wurmbrand öppet vågade säga att kristen tro och kommunism är helt oförenliga. Kolla gärna mer på Wikipedia.

  Hur som helst. Richard Wurmbrand predikade på engelska och tolkades till svenska. Många gånger under predikan sade Richard: “I hate communism”; och varje gång översatte tolken: “Jag hatar kommunisterna”. Men Wurmbrand visste att detta skulle ske så han korrigerade tolken och sade: “I hate communism, not the communists!” – Alltså: Jag hatar kommunismen, inte kommunisterna.

  Min “bävan” nu är att det skall missförstås när jag länkar till, och rekommenderar en artikel skriven av Mikael Karlendal.

  Vad är problemet med abort i vecka 22?

  I likhet med Richard Wurmbrands ställningstagande att “kristen tro och kommunism är helt oförenliga” vill jag påstå att “kristen tro och abort är helt oförenliga”.

  Mikael Karlendal bekänner offentligt att han är en “Katolsk bloggare, skribent och lärare”. Han vill påverka bloggens läsare att bli katoliker.

  Denna artikel innehåller dock inget proselyterande utom kanske det helt korrekta konstaterandet att RKK är tydlig vad gäller abort, i motsats till protestantiska ledare.

  Låt oss inte göra samma misstag som Wurmbrands tolk. Jag tycker illa om RKK som institution och läroämbete på grund av alla heresier de har kokat ihop, men det betyder inte att de som kallar sig “katoliker” behöver ha fel med allt.

  En liten not är på sin plats. Det aborteras i stor skala även i katolska länder och bland människor som kallar sig katoliker.

  I länder där abort är illegal aborteras det illegalt, ofta av okunniga klåpare och under ohygieniska omständigheter. Resultat invalidiserade barn och flickor (kvinnor) samt många döda unga kvinnor.

  I Kenya, där jag bor, räknar man med att 3 av 4 flickebarn har blivit sexuellt missbrukade. Graviditeter i lägre tonåren är vanliga. Enligt statistiken är 85% av befolkningen “kristen”! Så mycket för statistik :-(

  /Kjell

      (Reply)

 2. Kjell says:

  En kommentar på grund av en artikel av Stig Melin.

  Flera gånger har du uttalat förakt för människor som vill förkovra sig och studera. Nu har du själv fallit offer för ditt förakt och producerat ett riktigt bottennapp.

  Går det att missbruka godhet – även den har en baksida

  Din argumentation och din “matematik” är så ihålig att man inte ens vet var man skall börja. Den kan inte övertyga någon, bara befästa dem som redan har valt sammalunda i sitt sinne.

  Inte kan Sverige ta emot världens alla “ensamkommande flyktingbarn”. Många av dessa är noggrannt planerad taktik av deras familjer.

  Men, snälla du, de “102 miljarder kr” som du räknar dej fattig med, varifrån kommer de och vem är mottagaren?

  Pengarna stannar i Sverige och går till “arbetstillfällen”. Fast kanske arbetstillfällen du inte gillar.

  Sverige borde sätta en gräns för antalet flyktingar som kan välkomnas. Men samtidigt verkligen välkomna dem som välkomnas.

  Se till att alla som släpps in börjar arbeta och försörja sig själva på stubben. Skicka hem alla “tjänstemän” som motarbetar varandra och håller flyktingarna i limbo i åratal för att sedan skicka “hem” dem till områden där de blir mördade.

  Det går inte att lösa problem man inte vet orsaken för.

  Orsaken finns i en gudlös svensk byråkrati!

  /Kjell

  PS. Missbruk av godhet kan bara ske av dess mottagare. Du blandar ihop begreppen ordentligt. Sådant heter på ett språk du förkastar: “ekvivokation”.

      (Reply)

 3. Fredrik says:

  Kjell,
  Det jag reagera mest på är ordvalet. “Godhet” har blivit ett skällsord. På andra sajter, främlingsfientliga, används ordet “godhetsapostel”, det är det sämsta och lägsta man kan bli.

  Bibeln bygger på godhet. Vårt evangelium handlar om godhet. Att göra gott. Hjälpa vår näste. Att stämma in i kören och hjälpa till att svärta ner ordet “godhet” leder att slå undan fötterna på vårt budskap. Tänk att vara en del av sådant verktyg.

      (Reply)

 4. Stig Melin says:

  Kjell,

  Jag blev förvånad att du sablade ner en artikel som i första hand ville belysa att det finns olika sätt att hjälpa nödlidande på. Att det dyraste alternativet inte alltid är effektivast.

  Kostnadsbilden var hämtad från Krister Renards blogg, gluefox.com, en uppgift jag inte hade anledning misstro. Och om den misstros går den att kolla enligt hans egen uppgift.
  Han jämförde sedan den kostnaden (rätt eller fel) med andra kostnader för svenska skattebetalare och behoven som uppstått i Haiti efter en naturkatastrof.

  En horribel skillnad, tyckte han. OM Mp, C och kultureliten, det han kallar godhetskören fick bestämma svensk flyktingpolitik. Nu får dom möjligen inte det.

  Inlagd senare på Facebook

  Kan man genom att ta emot unga män från Afganistan och Marocko utan speciell flyktingstatus visa hur god man är och hur fint man tänker och därmed tycka att vår invandringspolitik i det fallet är helt OK?
  Att det skapar undanträngningseffekter för den egna befolkningen genom att ekonomiska resurser av betydande mått tas i anspråk blir då underordnad den egna godheten.
  Är det kärlek till invandraren eller är det för att han kan bli lönsam i vårt land som arbetskraft i stället för alla dem som försvinner redan innan de blivit födda. Med andra ord är det Mammon som styr politiken?
  Man må kritisera de ekonomiska konsekvenserna om de ensamkommande barnen, men att inte göra några beräkningar alls är väl ännu sämre
  Nu verkar dock våra politiker (de flesta) se och förstå det ohållbara i situationen och en tillnyktring börja infinna sig men det får för många enskilda ungdomar svåra konsekvenser genom att de vant sig vid förhållandena här.
  Riktiga trauman för en del. Det borde inte kunnat bli så om man gjort rätt från början.
  Situationen i Afganistan är ohållbar i tid och längd och inte är väl chansen till förbättring större om deras ungdomar flyr landet i hopp om ett bekvämare liv för dem själva.
  /Stig

      (Reply)

 5. Kjell says:

  Fredrik,

  Alla villor använder sig av metoden att ändra ords betydelser.

  I ena diket har man olika termer men menar samma sak. I andra diket använder man samma ord men menar olika saker.

  /Kjell

      (Reply)

 6. Kjell says:

  Stig Melin,

  Att det finns mycket som är galet i invandringspolitiken är vi ense om.

  Till exempel: Varför skall man över huvud taget ta emot marockaner som flyktingar?

  Att man kan och får ha olika uppfattningar om hur “kakan” skall delas är vi också ense om.

  Jag vet inte hur siffran ser ut nu, men på 70-talet var 60% av den förvärvsarbetande befolkningen i Sverige INTE sysselsatta i produktion av nödvändiga varor och tjänster.

  Oavsett var dina siffror kommer ifrån är de missvisande eftersom äpplen och päron jämförs.

  Vilket parti tror du själv gläder sig åt din artikel?

  /Kjell

      (Reply)

 7. Fredrik says:

  Stig hur står det till med fakta? 2016 kom det 2 199 st ensam
  kommande barn. Så varifrån får du 70.000 st ifrån?

  Varför kontrollera uppgifter, särskilt när andra påstår att de går att kolla upp? När jag kollade kostade ensamkommande 1900 kr/dygn. Dyrt men långt ifrån 4000 kr. Det finns enstaka fall där högre kostnader har uppstått men den generella kostnaden är 1900 kr.

  Många flyktingläger världen över är mer att likna vid fängelser. Misär och elände. Jämföra dessa läger ger ingen rättvis bild.

  Jag tycker att du ska sluta upp med att skriva negativt om “godhet”. Vi är sända att göra gott om man tror på NT. Kanske är denna världen viktigare än nästa?

  Som Kjell påpekade, mycket av pengarna för flyktingmottagande går till inhemsk konsumtion. Det går till löner, inköp av mat med mera. Det går inte att jämföra hur mycket pengar som används i Sverige med att skicka samma pengar utomlands. Svensk BNP ökar för närvarande. Skulle samma summor som används för flyktingmottagande skickas utomlands så skulle BNP sjunka. Meda andra ord konsumtionen i Sverige skulle minska.

  Fel uppgifter om belopp. Fel uppgifter om antal. Jämför päron med äpplen. Ingen analys om inhemsk konsumtion och hur den skulle påverkas genom att skicka pengar utomlands. Räkneexempel hit och dit har inget värde. Det går att bevisa vad man vill genom att tillföra variabler utifrån vad man vill bevisa.

      (Reply)

 8. Kjell says:

  En uttalad röst i bloggarna har tystnat.

  De som läser här känner säkert till Antonia. Hon brukade kommentera på Aletheia, “Vakna Sverige” och i Berndts Samtalsforum.

  Det är nu redan en lång tid sedan vi plötsligen fick meddelandet hos “Vakna Sverige” att Antonia var sjuk.

  Ett uttalande jag speciellt minns från Andreas blogg, “Vakna Sverige” är följande:

  Utan en verklig omvändelse blir nåden verkningslös. Man riskerar att förhärda sitt hjärta, som blir hårt och kallt, och riskerar därigenom att falla ifrån tron, och bli bedragen.

  Antonia skrev ofta på min blogg och vi höll kontakt via email även efter hennes hjärnblödning.

  Men så tog det slut. Jag och flera fortsatte att be för henne.

  I dag fick jag meddelandet från Antonias dotter att de senaste åren har varit tunga, med ständigt nya komplikationer.

  Hennes kamp har nu förbytts i vila.

  Jag har aldrig talat med Antonia via telefon eller sett henne, men ser fram emot att en dag få möta henne i härligheten.

  /Kjell

  Här kan du läsa några artiklar som Antonia medverkade till.

  Personlig erfarenhet av sektarism – ett vittnesbörd
  En dialog om sabbaten
  Var ligger din horisont?

      (Reply)

 9. Kjell says:

  Kanske passar det att citera följande sång i detta sammanhang.

  1. När det en gång emot afton lider, skall det bli ljust på din stig?
  När över gränsen din ande glider, väntar Guds änglar på dig?

  Kör: Skall det bli ljust, när din afton kommer? Har du en levande tro?
  Om ej din själ är i blodet tvagen, var skall för evigt du bo?

  2. Se, hur med hast våra år förrinna. Snart har det sista förgått.
  Skall du ett hem och en himmel finna, när du till aftonen nått?

  Kör: Skall det bli ljust, när din afton kommer? Har du en levande tro?
  Om ej din själ är i blodet tvagen, var skall för evigt du bo?

  3. Bävar din själ för den natt som kommer? Fruktar du aftonens tid?
  Säg det till Jesus om Han får frälsa, bytes din ångest i frid.

  Kör: Då blir det ljust, när din afton kommer. Trygg över floden du går.
  Och av Hans hand, som du här har älskat, lönen och kronan du får.

  ====================

  Sången finns med i sångboken Barnatro och Pärleport och är skriven av Elsa Eklund, som skrivet många underbara sånger.

  /Kjell

      (Reply)

 10. Andreas Frost says:

  Kjell,

  Neeej! Hände detta nyligen? Jag och Antonia har pratat många timmar i telefon men det är säkert 3 år sedan sist.

  På ett sätt är det skönt för henne att gå vidare. Hon har haft ett jobbigt liv. Så jobbigt att jag ibland tvekade på om hon talade sanning.

  Jag med flera har saknat hennes röst på bloggarna. Och nu är det alltså tyst för alltid. Det är ledsamt, men jag är glad för hennes skull. Inga mer krämpor. Hon har slutfört loppet. Väl sprunget säger jag.

      (Reply)

 11. Kjell says:

  Andreas Frost,

  Om jag har förstått det rätt hände det i början på November förra året.

  Min emailaddress fanns i Antonias dator tillsammans med massor av mejl. Därför fick jag informationen och kontakten med Antonias dotter.

  Om jag har fel med datum kommer jag att korrigera det.

  /Kjell

      (Reply)

 12. Majlis says:

  En kär syster har gått hem till Herren. Det är sorgligt. Jag ser fram emot att träffa henne i härligheten.
  /Majlis

      (Reply)

 13. Andreas Frost says:

  Kjell gjorde mig uppmärksam på att någon Mr X har startat en ny Vakna Sverige. Det är INTE jag som ligger bakom. Man kan nästan tro så eftersom vissa inläggsrubriker innehåller sådant jag själv skrivit om.

  Vilket motiv denne Mr X har vet jag inte men nåt skumt är det över den nystartade Vakna Sverige.

      (Reply)

 14. Laila says:

  Andreas Frost,

  Tackolov att det inte var du. Då hade jag trott att det snurrat om för dig.

      (Reply)

 15. Ingela says:

  Tack Kjell, för att du förmedlar beskedet om vår syster Antonia. Sorgligt men samtidigt väntat. Och nu är hennes bekymmer borta.

  Vi hade talat flera gånger på telefon, men så en dag fick jag inte tag på henne längre, fast jag sökte upprepade gånger.

  Tacksam att hennes dotter hörde av sig.

  Tacksam för Antonia, denna envetna väktarröst, och det vittnesbörd om Herrens trofasthet genom mycket tuffa omständigheter.
  Längtar, som du Kjell, att få mötas en dag igen.

  Tacksam för er övriga syskon också. Så dyrbart i den tid vi lever.
  Varma hälsningar / Ingela

      (Reply)

 16. Kjell says:

  Tyskland står inför ett val.

  Högerpopulister och brunskjortor vrålar sig hesa och kastar tomater och ägg mot Angela Merkel.

  Tysklands val är av stor betydelse för hela Europa, och därmed även för den så kallade “Mellan Östern konflikten” vilket har blivit en plattform för antisemitismen.

  Angela Merkels civilkurage och förmåga att stå emot all kritik när flyktingvågen vällde in över Europa är märklig.

  Man bombarderade henne med argument att muslimer inte är välkomna i ett Tyskland med “kristet” ursprung.

  Hennes svar var allt annat än politiskt korrekt. Tänk dej en svensk politiker som skulle våga säga något sådant!!!

  Hon uppmanade sina tyska medborgare att besöka sina kyrkor och leva ut sin kristendom i det offentliga livet. Kort och gott att vara levande, ärliga vittnen för evangelium.

  Försvaret mot muslimska extremister handlar inte om vapen och gränsvakter.

  Det handlar om kristna som vill vara Kristustrogna 7 dagar i veckan.

  /Kjell

  PS. Jag njuter av att höra Angela Merkel framföra sina vågade åsikter på tyska. Hon talar tydligt och artikulerat. Hon var den ende av Europas ledare som öppet vågade ställa krav på samarbetet med Trump!

  Oppositionspartiet AfD (Alternativ för Tyskland) vill att vi skall ge Hitlers Wehrmacht ära för deras insats i andra världskriget! Den person som leder detta heter Alexander Gauland. Pass upp med denne antisemit pur sang!

  Törs Sverige-Demokrater uppmana svenskarna att ta sin kristna tro på allvar som motgift mot islamism?

      (Reply)

 17. Kjell says:

  När Kim Jong Un blir gammal.

  Egocentriska maktmänniskor med knäpp frisyr som vill göra sina nationer “great again”.

  Nord-Korea 25 miljoner människor varav 22 miljoner i fattigdom.

  USA 323 miljoner människor varav 45 miljoner i fattigdom.

  /Kjell

      (Reply)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>